V zadnjih časih je francoska manikura med najbolj priljubljenimi načini oblikovanja nohtov. V času, ko še posebej gledamo na vse nepotrebne izdatke, so nasveti kako do profesionalnega izgleda nohtov brez dodatnih stroškov še kako dobrodošli. Z nekaj potrpljenja in vaje, imamo lahko čudovite nohte kadarkoli, edini strošek pri tem je nakup laka za nohte.

Francoska manikura je znana po belih konicah nohtov in bledo rožnati barvi laka. V primeru, da imate umetne nohte, je potrebna njihova obnova vsake tri tedne- priporoča se obisk salona. Kot že omenjeno, pa se lahko manikiranja nohtov z nekaj nasveti lotite kar sami:

  • Najprej z bombažno blazinico in odstranjevalcem laka iz nohtov odstranimo stari lak. Roke si umijemo in jih namakamo nekaj minut v topli vodi, kateri dodamo malo eteričnega olja ali nekaj kapljic limone,
  • s posebno paličico nežno potisnemo obnohtno kožico nazaj,
  • nohte spilimo enakomerno na primerno dolžino,
  • konice nohtov natančno polakiramo z belim lakom,
  • ko so konice popolnoma suha, polakiramo cel noht z rožnatim ali kožnim lakom in počakamo, da se lak popolnoma posuši,
  • na koncu uporabimo prozoren lak za zaščito in sijaj.

Če želimo, se lahko francoska manikura izvede tudi na nohtih na nogah.

Najboljši čas za manikuro je zjutraj ali zvečer, ko imamo čas in potreben mir. Če nam domača francoska manikura povzroča težave, lahko v drogerijah kupimo tudi komplet za celotno francosko manikuro. Ta vsebuje šablonice za belo konico, bel in kožni lak in prozoren lak za zaščito in sijaj.

Francoska manikura

Kategorije