Nega stopal in nožnih nohtov se imenuje pedikura. Ločimo dve vrsti pedikura. Pri estetski pedikuri se izvajajo postopki, ki naredijo stopala lepša in lajšajo različne težave nog, pri medicinski pedikuri pa so zahtevana preciznost, izkušnje in poglobljena znanja s strani medicine.

Vsaka pedikura vključuje sproščujočo masažo in kopel stopal. Pri medicinski pedikuri pa se posebna pozornost namenja tudi odstranjevanju poroženelih in odmrlih celic, otiščancev, kurjih očes, sanaciji vraščenih nohtov, zdravljenju glivic na nohtih in koži ter oblikovanju zadebeljenih in poroženelih nohtov. Na željo posameznika na koncu sledi še lakiranje nohtov.

Naše noge so vsakodnevno obremenjene, saj nosijo naše telo, vendar jim posvečamo premalo pozornosti in imamo mnogokrat zanemarjene nohte in stopala. S pravilno ter redno nego nog sami pomembno vplivamo na naše zdravje ter počutje, dobra pedikura pa poskrbi, da je naš korak lahkoten, počutje pa izvrstno.

Primerna je za vse ljudi, tako za ženske kot za moške, zato so bolečine zaradi kurjih očes ali otiščancev in vraščenih nohtov popolnoma nepotrebne. Enako velja za trdo kožo na podplatih ter za odebeljene ali glivične nohte. Velja opomniti, da je potrebno stopala in nohte negovati skozi celo leto, ne samo poleti, ko so naše noge bolj izpostavljene vsem na ogled, zato je pedikura najboljša rešitev za sproščujoče počutje in lahek korak.

Pedikura

Kategorije