Pri prvem stiku z ljudmi, so poleg njegova obraza tudi roke zelo pomemben pokazatelj dejanskega zdravja in starosti človeka, zato je nega rok in manikura nohtov pomembna pri vsakodnevni negi Hoeveel mag je nemen? telesa. Lepo negovani nohti tako pritegnejo marsikateri pogled, ker se na njih kažejo dobre in slabe osebne navade posameznikov. Nohti poleg estetskega učinka opravljajo še številne druge pomembne naloge. Nudijo podporo prstom, pomagajo premikati in dvigati predmete,…

Običajna manikura nohtov je sestavljena iz masaže ter oblikovanja in celotne nege nohtov in iz pilinga za roke. Šele, ko so roke in nohti urejeni, lahko pride na vrsto lakiranje, ki se začne z nanosom podlaka, nadaljuje z lakom in konča z nanosom nadlaka. Z malo truda in iznajdljivosti lahko vse nešteto opravimo kar doma, če pa želimo, da je manikura nohtov bolj strokovna pa se odpravimo v kakega izmed kozmetičnih salonov, kjer nudijo to storitev.

Pri negi nohtov je potrebno upoštevati nekaj temeljnih dejstev:

  • izogibati se moramo grizenju nohtov,
  • obnohtne kožice ni priporočljivo odstranjevati, s tem posegom namreč odpremo vrata okužbam,
  • nohti naj bojo suhi in čisti, s tem se preprečuje kopičenje mikroorganizmov, glivic in bakterij pod nohtno ploščo,
  • noht moramo striči naravnost, ob straneh pa loke samo malo ukriviti, najbolj priporočljive so dobre škarjice ali ščipalci za nohte.

Manikura nohtov je torej pomemben del nege, saj so nohti vsak dan izpostavljeni različnim škodljivim dejavnikom iz okolja.

Kategorije